אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת גבינה גאלט אפרסקים

מי שרוצה להכין עוגת גבינה מעולה בלי לעמוד שעות במטבח, חייב להכיר את המתכון הבא: גאלט גבינה, שזה בצק פריך ממולא בגבינה ובפירות, שישאיר את כולם עם טעם של עוד. להכנת העוגה בגרסה ללא גלוטן פשוט החליפו את הקמח הרגיל בקמח אפייה 1-ל-1 של בוב'ס.


 

זמן הכנה: כ-15 דקות

זמן אפייה: 40-45 דקות

זמן ביניים: 40 דקות

כמות: 8-12 מנות

 

מרכיבים:

 

בסיס המאפה

מילוי הגבינה

מעל העוגה

  • 1-1/2 כוסות אפרסק חתוך לפרוסות (אפשר כל פרי אחר).
  • 2 כפיות קורנפלור
  • גרידה מלימון אחד קטן
  • 1 כפית סוכר גס
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שקדים חצויים
  • 1 כף אבקת סוכר- לא חובה

 

אופן ההכנה:

 

בסיס העוגה

במעבד מזון, הוסיפו קמח סוכר ומלח. הפעילו מספר פולסים קצרים עד שהכל מעורבב יחד.

הוסיפו את קוביות החמאה הקפואות על תערובת הקמח. הפעילו ל-3-4 פולסים את מעבד המזון כדי לשבור את החמאה. הוסיפו בהדרגה את מי הקרח ע"י כף והפעילו פולס במעבד המזון בכל תוספת של מים (שימו לב לא לעבד יותר מדי- החמאה אמורה להיות בגושים בגודל אפונה כדי לקבל בסיס עוגה פריך).

הוציאו את הבצק ממעבד המזון, לושו בעדינות לדקה בידיים ועצבו צורת דיסק. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקפיא ל-10-15 דקות, או עד שהבצק הופך קר וקשה למגע.

 

מילוי הגבינה

בזמן שהבצק במקפיא, נתחיל עם המילוי. בקערת מיקסר, הוסיפו את גבינת השמנת, חלמון ביצה, תמצית שקדים, אגוז מוסקט, מלח, אבקת סוכר וקמח. הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת מרקם חלק- 1-2 דקות. גרדו מדפנות הקערה את מה שנדבק במידת הצורך. הניחו בצד.

 

מעל העוגה

ערבבו בקערה את האפרסק החתוך, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר, ווניל עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו בצד.

 

הרכבה ואפיית העוגה

חממו תנור ל-200 מעלות. הכינו תבנית אפייה עם נייר אפייה.

הוציאו את הבצק המקורר מהמקפיא והניחו על משטח מקומח. עם מארוך, פתחו את הבצק לצורה עגולה בקוטר 30 ס"מ ובעובי 0.6 ס"מ. העבירו את הבצק לתבנית.

פזרו את תערובת הגבינה על הבצק, השאירו שוליים של 6 ס"מ מסביב ללא גבינה. פזרו מעל הגבינה את תערובת הפרי. קפלו את השוליים הריקים של הבצק על הפרי, קפלו את כל ההיקף.

טרפו ביצה בקערה קטנה והברישו את הקצוות של העוגה. פזרו מעל האפרסקים את השקדים החצויים ופזרו מעט אבקת סוכר מעל קצוות העוגה ומעל הפרי (לא חובה). הכניסו למקרר ל-15-20 דקות עד שהעוגה מתייצבת.

הכניסו לתנור החם לאפייה של 40-45 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום זהוב והמילוי מתחיל להוציא בועות.

 

בסיום, הוציאו מהתנור וצננו על נייר אפייה. אפשר לאכול חם או לחכות ולאכול קר. מומלץ להגיש עם קצפת או גלידה לפינוק אמיתי.

 

10 טיפים מנצחים להכנת עוגת גבינה מושלמת >