אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

מאפה עשיר במילוי גבינות ותרד - ללא גלוטן

מאפה מרשים וחגיגי לכבוד שבועות שכל מי שטועם ממנו לא מאמין שהוא ללא גלוטן! יש 2 סודות למתכון: שימוש בקמח 1- ל-1 של בוב'ס שמחליף בצורה מושלמת את הקמח הרגיל וגבינות איכותיות שנותנות מרקם וטעם עשיר במיוחד. המתכון בשיתוף עם מירי משה.

 

מרכיבים:


רכיבים לבצק:
500 גרם קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל 
20 גרם שמרים יבשים
1 ביצה L
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה בטמפ׳ החדר
2 כוסות מים חמימים/פושרים (להוספה בהדרגה ולפי הצורך)
*תבנית אפייה בקוטר 26 ס״מ

רכיבים למלית הגבינות:
120 גרם גבינה לבנה 5%
120 גרם מוצרלה מוגרדת
120 גרם גבינת פטה מפוררת גס
120 גרם גבינת חמד מפוררת גס
1 ביצה
מעט פלפל גרוס - לא חייבים
200 גרם עלי תרד שטופים וסחוטים מנוזלים
לשדרוג - ניתן להוסיף 5 שיני שום קצוצות דק
** אפשר להחליף את הגבינות במתכון לגבינות אחרות שאוהבים

אופן ההכנה:
הכנת הבצק
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים, מערבבים מעט. מוסיפים את הביצה, הסוכר והחמאה וממשיכים בערבול.
מוסיפים מים בהדרגה - מתחילים בכוס אחת ומיד לאחר מכן מוסיפים את המלח.
בשלב הזה - הרכיבים נבלעים יחד והופכים לבצק מעט יבש, ממשיכים בערבול ובהדרגה מוסיפים עוד מים. יש לעקוב אחרי הבצק ולוודא שלא שמים יותר מדי מים. - במידה והבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
הערבול צריך להיות בין 6-8 דקות בערך או עד שמרקם הבצק הופך להיות גוש רך ונעים למגע.
בסיום, מעבירים את הבצק לקערה עמוקה - משמנים מעט את הבצק עם הידיים, מכסים במגבת נקיה מעל ומניחים לבצק לתפוח במשך שעתיים או עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית
בקערה רחבה, שמים את הגבינה הלבנה, הביצה ושאר הגבינות המוצקות ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את עלי התרד השטופים והסחוטים מנוזלים, מערבבים ומניחים במקרר.

ממשיכים עם הבצק
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח, נלוש אותו מעט בידיים ובעזרת אגרוף קטן מוציאים את האוויר. מניחים לבצק להמשיך לתפוח לעוד 20 דקות.
לאחר זמן התפיחה השני, על משטח מקומח חוצים את הבצק לשניים. ומרדדים כל חצי לעלה רחב (בערך 30 על 15 ס״מ), בעובי של 3 מ״מ בערך.
*מומלץ לקמח גם את המערוך כדי שהבצק לא ידבק בזמן הרידוד.
מוציאים את קערת המלית ומניחים את המלית לרוחב העלה בכמות נדיבה ומשאירים חלק לחצי הכדור הנוסף.
את העלה עם המלית מגלגלים לרולדה לאט ובזהירות, מהחלק הרחב - ידיים מקומחות ומשטח מקומח עוזרים לבצק לא להיקרע באמצע.

 


חותכים את הרולדה לעיגולים בעובי של 2 ס״מ ומניחים בתוך תבנית אפייה בקוטר 26 ס״מ.
*חוזרים על הפעולה עם חצי כדור הבצק הנותר.
בסיום, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.
לפני שמכניסים את המאפה לתנור - מורחים ביצה מעל הבצק ולתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
למשך 45 דקות ומיד לאחר מכן עוד 10 דקות בחום של 190 מעלות.
יש לעקוב אחרי המאפה ולוודא שהוא לא ישרף- צריך להיראות שחום וקריספי.

 

הערות וטיפים:
*מומלץ (לא חובה) להכין את הבצק יום לפני ולהניח אותו במקרר במשך כל הלילה. פעולה זו טובה להמשך עבודה נעים ונוח. הבצק יהיה אפילו יותר יציב וקל מאד לגלגול הרולדה.
*מלית הגבינות - אפשר לשלב/ או לשנות לכל גבינה אחרת שאוהבים באותה הכמות.
*ניתן לרכוש עלי תרד שטופים ומוכנים מראש בשקית סגורה.
*ניתן לעצב את הבצק לכל צורה אחרת - לרדד לעלה בעובי של חצי ס״מ ליצור גומה קטנה במרכז הבצק ולהניח במרכזו את מלית הגבינות והתרד. (כמו פוקצ׳ה), או לחלק את הבצק ל-12 כדורים אישיים. לשטח מעט וליצור גומה ולהניח באמצע את מילוי הגבינות והתרד.

שיהיה חג שבועות שמח ובתיאבון!