אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

חטיף פאדג' עוגת "גבינה" טבעוני וללא גלוטן

חטיפי "גבינה" ללא רגשות אשמה – הם לגמרי טבעוניים, ללא גלוטן וגם מתאימים לתזונת פליאו! מתחילים עם שכבה ראשונה של בצק מקמח פליאו שמלא בחלבון ושומנים בריאים מהצומח, עוברים לשכבה של שוקולד עם חמאת שקדים ומסיימים עם שכבת "גבינה" ללא מוצרים מן החי שעשויה מאגוזי קשיו.

 

זמן הכנה: כ-30 דקות
זמן אפייה: 10 דקות
כמות: 16 מנות

 

מרכיבים:

 

קראסט (הבסיס)

שכבת הפאדג' שוקולד

  • 1/2 כוס חמאת שקדים
  • 6 כפות שמן קוקוס מומס
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כפית תמצית ווניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס אבקת קקאו מנופה

שכבת עוגת הגבינה

  • 1.25 כוסות קשיו לא קלוי
  • 3 כפות שמן קוקוס מומס
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 3/4 כפית תמצית ווניל
  • 50 גרם קישוא קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מיקס זרעים יבשים, פירות יבשים, אגוזים קלויים וכו'. לקישוט.

אופן ההכנה:

הקראסט
חממו תנור ל-180 מעלות והכינו תבנית של 25*25 ס"מ עם נייר אפייה.
בקערה קטנה, ערבבו יחד את הפשתן הטחון ומים והניחו לזה לשבת 5 דקות. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח אפייה פליאו, סוכר קוקוס ומלח.


בקערה גדולה נוספת, ערבבו יחד את חמאת השקדים, שמן קוקוס מומס ותמצית ווניל, עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את הפשתן הספוג במים וערבבו היטב. הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו הכל עד לקבלת מרקם פירורי והכל אחיד.
העבירו את בצק העוגיות שלנו לתבנית ופזרו באופן שווה לשכבה אחידה. לחצו מעט מטה כדי שיווצר בסיס קשיח. הכניסו לתנור החם לאפייה של כ-10 דקות או עד שמתקבל גוון חום זהוב. בסיום, הניחו לקראסט להצטנן על השיש כ-30 דקות


שכבת השוקולד פאדג'
בקערה גדולה, ערבבו את חמאת השקדים, שמן הקוקוס, סירופ מייפל, תמצית ווניל ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את אבקת הקקאו המנופה וערבבו היטב. שפכו את התערובת מעל הקראסט המצונן ופזרו בצורה שווה ואחידה. בסיום הכניסו למקרר לכ-30 דקות.


שכבת עוגת הגבינה
במעבד מזון או בלנדר, טחנו את אגוזי הקשיו, עד לקבלת אבקה דקה.
גרדו אבקת קשיו דבוקה לתחתית והוסיפו את שמן הקוקוס המומס, סירופ מייפל ותמצית ווניל. עבדו עד לקבלת מרקם חלק.


הוסיפו את הקישוא ועבדו לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את מיץ הלימון ועבדו עוד קצת. שפכו את התערובת מעל שכבת הפאדג' ופזרו באופן שווה.
פזרו מעל בנדיבות תוספות שאוהבים כמו אגוזים, פירות יבשים ועוד... והכניסו למקרר לפחות ל-1 שעה (אפשר גם לילה במקרר אם מסתדר לכם), לחתוך ולהגיש.
בתיאבון!

הערות למתכון:
אפשר לשמור בקירור בקופסה אטומה.