אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות קסבה ללא גלוטן

צבעוניות, מתוקות וללא טיפת גלוטן! מתחת לזיגוג בתוספת סוכריות צבעוניות מתחבאות עוגיות טעימות להפליא שעשויות מקמח קסבה, שעשוי מהשורש העשיר של צמח הקסבה עם טעם עדין ונייטרלי.

 

זמן הכנה: כ-15 דקות
זמן ביניים: 1-2 שעה
זמן אפייה: 10-12 דקות
כמות: 24 עוגיות (תלוי בגודל)


מרכיבים:

** מומלץ להכין בסיום האפייה רויאל אייסינג או זיגוג אחר וסוכריות צבעוניות לפיזור מעל העוגיות.


אופן ההכנה:


חממו תנור ל-190 מעלות.
בקערת מיקסר, הכניסו את החמאה, הסוכר והמלח והפעילו על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם אוורירי ובצבע בהיר יותר.


בקערה נוספת, נפו היטב (כדי שלא יהיו גושים) את קמח הקסבה ואת אבקת האפייה.
לקערת המיקסר, הוסיפו את תמצית הווניל והביצה והפעילו לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי פעולה של המיקסר, התחילו להוסיף בהדרגה עם כף את קמח הקסבה ואבקת האפייה המעורבבים, עד לקבלת בצק אחיד.
הוציאו מהמיקסר, עטפו את הבצק היטב בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-1-2 שעות.


כשהבצק התקרר, חתכו אותו לשני חצאים, כאשר חצי אחד יוחזר למקרר לבינתיים. בעזרת שתי פיסות נייר אפייה התחילו לרדד את הבצק עד לעובי כחצי ס"מ. חתכו את הבצק לצורת העוגיות הרצויה וסדרו על תבנית עם ניר אפייה במרווחים קטנים אחד מהשני.


חזרו על אותו התהליך עם חצי הבצק השני שבמקרר.


בסיום הכניסו לתנור החם לאפייה של 10-12 דקות או עד שהקצוות של כל עוגייה בצבע חום זהוב. בסיום הוציאו מהתנור והניחו עם התבנית על השיש לצינון.


כאשר העוגיות התקררו מעט, אפשר לצפות עם ציפוי רויאל אייסינג או זיגוג אחר ובסיום פזרו מעל סוכריות בכל צבעי הקשת.