מתכונים

עוגיות שוקולד ללא גלוטן שילדים אוהבים!

עוגיות שילדים אוהבים להכין ולאכול! הן ללא גלוטן בזכות שימוש בקמח אפייה 1-ל-1 שלנו שמחליף קמח חיטה בקלות. אפשר לעצב אותן עם חותכנים באיזו צורה שרוצים. את החלק היצירתי במתכון- התוספות- השארנו לבחירה שלכם (:

 

זמן הכנה: 20-25 דקות
זמן ביניים: 30 דקות
זמן אפייה: 10-11 דקות
כמות: 30-40 עוגיות (תלוי בגודל החותכן)


מרכיבים:

 


אופן ההכנה:


בקערה גדולה מערבבים יחד - קמח, קקאו, סודה לשתיה ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים - חמאה מומסת, ביצים, סילאן וסוכר.

לאחר מכן מוסיפים את קערת הקמח אל תוך קערת הנוזלים ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק. לנוחיות, אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית או במעבד מזון בפולסים קצרים. חשוב לא לערבב יותר מדי אלא רק עד קבלת גוש בצק אחיד כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות. מחממים בינתיים תנור ל-180 מעלות.

חותכים חצי מהבצק לעבודה ואת החצי השני מחזירים במקרר.
על משטח מקומח מעט בקמח או בקקאו מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ״מ.
בשלב הזה - קוראים לילדים לעזור לקרוץ צורות עם חותכן עוגיות (באיזה צורות שאוהבים). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים עוגיות בשורות עם מרווח של לפחות 1 ס״מ אחד מהשני.

חוזרים חלילה עם חצי הבצק שנותר במקרר.

מברישים את העוגיות עם חמאה רכה או מעט מים פושרים. יש רק להיזהר לא להרטיב יותר מדי את העוגייה, אלא רק לתת ציפוי עדין ומעל מפזרים סוכריות צבעוניות, שוקולד או כל דבר אחר שאוהבים.

מכניסים לתנור החם לאפייה של 10-11 דקות (תלוי בתנור שברשותכם,כדאי להציץ ולוודא שהעוגיות לא נשרפות).

בסיום, מוציאים את התבנית ומשאירים 5 דקות לצינון קל ולאחר מכן מסירים בעדינות מנייר האפייה ומניחים לצינון מוחלט על רשת מוגבהת.

מרקם העוגיות צריך להיות יציב ופריך.


טיפים והערות:

1. מי שלא אוהב קקאו, אפשרי בהחלט להשמיט את הקקאו ולהוסיף גרידת לימון.
2. חשוב להקפיד לשים את הבצק במקרר - רק ככה מובטחת לכם עבודה נוחה וקלה לחיתוך עוגיות יפות.
3. לעוגיות פרווה - יש להשתמש בשמן קוקוס (50 גרם פחות כף מומס) או חמאה צמחית באותה הכמות של החמאה.
4. אפשר לשמור בצנצנת זכוכית אטומה וסגורה היטב במשך 5 ימים.

 

תיהנו וחופש נעים!