מתכונים

עוגיות אמרנט וגזר

עוגייה טעימה ומלאה בחלבון איכותי, גרסה משודרגת לעוגת הגזר המסורתית בצורת עוגיות. מתכון ללא גלוטן, עשיר בסיבים תזונתיים וטבעוני לחלוטין. הוסיפו את הדגן העתיק והמשובח הזה לשדרוג התפריט היומי, גם בעוגיות.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 12-15 דקות

כמות: 12 עוגיות (תלוי בגודל)

 

מרכיבים:

 

אופן ההכנה:

 

חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו בעדינות נייר אפייה והניחו בצד.

בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל המרכיבים הרטובים והניחו בצד.

בקערה נפרדת, נפו את הקמח והעמילן למניעת גושים. הוסיפו את שאר המרכיבים היבשים ונפו פעם נוספת.  הוסיפו את המרכיבים הרטובים ליבשים וערבבו הכל היטב יחד. הוסיפו את הצימוקים והגזר וערבבו הכל.

 

בעזרת כף קפיצית, חלקו את התערובת לצורת עוגיות על נייר האפייה המשומן. השימוש בכף מדידה יבטיח שכל העוגיות יאפו באופן שווה. בעזרת מזלג או עם כף היחד, שטחו מעט את העוגיות כדי שיהיו בעובי כ-1.5 ס"מ.

הכניסו לתנור החם לאפייה של 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מקבלות גוון חום בהיר. בסיום הוציאו מהתנור והניחו על רשת מוגבהת עד לצינון.

 

בתיאבון!