אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת גזר וקינואה

עוגת גזר וקינואה רכה ומזמינה, מלאת טעמים מנחמים של עוגת גזר מסורתית. עוגה קלה להכנה, ללא גלוטן ומחוזקת בערכים התזונתיים המעולים של הקינואה. עם שכבה מעל של קרם גבינה והפתעות נוספות שלא ישאירו אף אחד אדיש.

 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 25 דקות

כמות: 9 מנות

 

מרכיבים:

לציפוי (אייסינג):

  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • צימוקים לפיזור מעל - לא חובה
  • אגוזי מלך קצוצים לפיזור מעל - לא חובה

 

אופן ההכנה:

 

חממו תנור ל-190 מעלות. הוסיפו לקערה את כל המרכיבים היבשים של העוגה עצמה וערבבו היטב.

בקערה נפרדת, טרפו את הביצים ואז הוסיפו את רסק התפוחים, ג'ינג'ר מגורד ותמצית הווניל וערבבו היטב.

הוסיפו את המרכיבים הרטובים אל קערת היבשים ואז הוסיפו פנימה את הגזר המגורד והקינואה המבושלת.

פרסו נייר אפייה על תבנית של 20*20 ס"מ. שפכו את תערובת הבצק על נייר האפייה, פזרו באופן שווה לצורה מרובעת ואחידה והכניסו לתנור החם לאפייה של 25 דקות או עד שמרכז העוגה ספוגי והצבע חום זהוב. בסיום האפייה הניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר לפני הוספת הציפוי.

 

במיקסר, ערבבו את גבינת השמנת, אבקת סוכר והווניל עד לקבלת קרם שאפשר למרוח בקלות. מרחו את הציפוי על העוגה והוסיפו מעל את הצימוקים ואגוזי המלך (או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים).

מומלץ להגיש עם הרבה אהבה.

 

בתיאבון!