אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

רביולי אפונה ללא גלוטן ברוטב חמאה חומה

הרביולי הזה שם במרכז הבמה את טעמי הקיץ המרעננים של אפונה טרייה ועשבי תיבול ארומתיים. והחלק הכי טוב? לא רק שהרביולי הוא ללא גלוטן (בשקט בשקט... אף אחד לא ישים לב!) ולא רק שהוא טעים בטירוף, הוא גם ממש קל להכנה

 

זמן הכנה: 35 דקות

זמן ביניים: 25 דקות
זמן בישול: 16-18 דקות
כמות: 24 רביולי, כ-6 מנות

 

מרכיבים:


פסטה

  • 2.5 כוסות (360 גרם) קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל
  • 1 כפית קסנטן גאם של בוב'ס
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
  • 3 כפות שמן זית (44 מ"ל)


מילוי

  • 1 כוס אפונה טרייה מופרדת מהתרמילים (143 גרם)
  • 2/3 כוס גבינת ריקוטה (165 גרם)
  • 2/3 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת (85 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)
  • 2 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/8 כפית צ'ילי גרוס גס (לא חובה)


רוטב חמאה חומה

  • 10 כפות חמאה ללא מלח (143 גרם)
  • 2/3 כוס אפונה טרייה מופרדת מהתרמילים (72 גרם)
  • 1 כפית גרידת לימון


לסיום המנה

  • 1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, טרגון, פטרוזיליה, נענע, עירית)
  • גבינת פרמז'ן מגורדת (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

הפסטה
לקערת מעבד מזון, הוסיפו את הקמח, קסנטן גאם ומלח והפעילו בפולסים כדי לערבב את המרכיבים.
הוסיפו ביצים, מים ושמן זית והמשיכו בפולסים כ-20-30 שניות עד שמתחיל להיווצר בצק שמתרחק מדפנות הכלי.
הוציאו את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח בקמח ללא גלוטן. לושו את הבצק לדקה וחלקו את הבצק עם סכין לשני חלקים שווים. כסו בניילון נצמד והמתינו 15 דקות.


המילוי
בקערה בינונית, הוסיפו את כל מרכיבי המילוי וערבבו היטב. הניחו בצד.


הרכבת הרביולי
קמחו משטח עבודה בקמח ללא גלוטן. קחו חצי אחד של הבצק והתחילו לפתוח אותו עם הידיים ואז עם מארוך. הבצק צריך להיות דק- בעובי של 1/2 ס"מ.
חתכו את הרביולי עם חותכן עוגיות עגול בקוטר של כ-7.5 ס"מ. עיגול בצק אחד ישמש למילוי ועיגול נוסף לסגירה מעל.
בעזרת כף התחילו למלא את הרביולי. יש למקם את המילוי במרכז העיגול, ואז להניח עליו את העיגול הנוסף. הרטיבו את האצבעות במים (או מברשת) והרטיבו מעט סביב ההיקף של עיגול הבצק, זה יעזור בהדבקה. הדקו עם האצבעות בעדינות סביב ואז לחצו עם מזלג ליצירת הסגירה הסופית. שימו את הרביולי המוכן על נייר אפייה והמשיכו עד לסיום כל הבצק והמילוי. אמורים לצאת כ-24 רביולי בסיום.
הניחו לרביולי לנוח 10 דקות לפני הבישול. בינתיים הכינו סיר גדול עם מים, כ-4 ליטר, והביאו לרתיחה.


רוטב חמאה חומה
במחבת, המיסו חמאה על חום בינוני, תוך ערבוב עם מרית. המשיכו לבשל ולערבב עד שהחמאה מקבלת גוון זהוב צהבהב. יש לערבב גושים חומים שנוצרים בתחתית המחבת. התהליך הזה אמור לקחת 6-8 דקות. הוסיפו פנימה את האפונה וגרידת הלימון.


לסיום
כשהמים בסיר רותחים, הוסיפו מלח. הכניסו את הרביולי במנות, 8 רביולי כל פעם (תלוי בגודל הסיר- חשוב לא להעמיס), ובשלו למידת אל דנטה כ-2-3 דקות. בסיום הוציאו עם כף מחוררת. חזרו על הפעולה עם שאר הרביולי.
כשהרביולי מוכנים, הכניסו אותם למחבת עם הרוטב חמאה והקפיצו הכל יחד כדי שהרביולי יספוג את הרוטב והטעמים.
שימו את הרביולי על צלחת הגשה, פזרו מעל מעט מעשבי התיבול, פרמז'ן ופלפל שחור. הגישו מייד ובתיאבון!


הערות למתכון:
כשסיימתם להכין את הרביולי (לפני הבישול), אפשר להקפיא אותם לבישול עתידי. רק סדרו אותם על מגש בשכבה אחת. ברגע שהחלק החיצוני כבר לא מרגיש בצקי (כ-1 שעה) אפשר להעביר אותם לקופסה אטומה או שקית ולהקפיא עד 30 יום.