מתכונים

טורטיות חומוס וקסבה ללא גלוטן

מתכון פשוט וטעים לטורטיות חומוס וקסבה ביתיות, לארוחות כיפיות בסגנון מקסיקני למשפחה וחברים. טורטיות טבעוניות וללא גלוטן, עם המון חלבון וסיבים תזונתיים וללא חומרים סינטטיים ומשמרים כמו בטורטיות המוכנות שקונים בסופר, והטעם? לא תפסיקו לאכול עד שהטורטיות ייעלמו.

טורטיות חומס וקסבה ללא גלוטן

 

זמן הכנה: 15 דקות
זמן ביניים: 5 דקות
זמן בישול: 30 דקות


כמות: כ-30 טורטיות קטנות (תלוי בגודל)

 

מרכיבים:

אופן ההכנה:

בצק הפאי

בקערה גדולה, ערבבו יחד את קמח החומוס, קמח הקסבה, סיבי פסיליום, אבקת אפייה ומלח. ערבבו היטב.
הוסיפו מים חמים, שמן זית וחומץ סיידר תפוחים לתערובת הקמחים. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת בצק רך. כסו במגבת לחה ושימו בצד ל-5 דקות.

חממו מחבת שטוחה לחום בינוני-נמוך.
קחו מכשיר לחיצה לטורטיות וכסו אותו בנייר אפייה כדי למנוע הדבקות (אם אין לכם מכשיר ללחיצת טורטיות, אפשר לאלתר בבית עם קרש חיתוך על השיש או כל אילתור אחר. העיקר זה להביא את הבצק לעובי דק ולצורה הרצויה).
קחו כ-30 גרם של בצק- כ-3 כפות (תלוי גם בגודל הטורטיות שאתם עושים), הרטיבו מעט את הידיים וגלגלו לצורת כדור. לחצו את הכדור לצורת טורטייה והעבירו למחבת החם ובשלו 30 שניות עד 1 דקה לכל צד (אמור להתקבל גוון מעט חום- אבל לא שרוף!).
בסיום הניחו על רשת מוגבהת לצינון קל והגישו עם תוספות שאתם אוהבים.