אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות מאצ'ה, קסבה וטחינה ללא גלוטן

קבלו מתכון מדהים וקל לעוגיות אווריריות ופריכות עם אבקת מאצ'ה, קמח קסבה וטחינה. המתכון הוא טבעוני וללא גלוטן בזכות קמח הקסבה של בוב'ס. בסיום האפייה אפשר לעטר את העוגיות עם זרעי שומשום, שוקולד ופירות יער.

עוגיות מאצ'ה ללא גלוטן

 

זמן הכנה: 10 דקות
זמן ביניים: 15 דקות
זמן אפייה: 10-15 דקות
כמות: כ-24 עוגיות (תלוי בגודל)

 

מרכיבים:

  • 1.5 כוסות קמח קסבה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל
  • 1 כף אבקת מאצ'ה
  • קורט ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 1/2 כפית מלח
  • לא חובה- זרעי שומשום שחורים ולבנים, שוקולד לבן ופירות יער מיובשים קפואים לעיטור מעל העוגיות.

 

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות.
בקערה, ערבבו יחד את הקמח, מאצ'ה וג'ינג'ר והניו בצד.
למיקסר על מהירות בינונית, הוסיפו טחינה, שמן קוקוס, אגבה, סוכר קוקוס ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה. הנמיכו למהירות נמוכה, והוסיפו את תערובת הקמח. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה והבצק נוצר.

העבירו את הבצק ליריעת ניילון נצמד וגלגלו לצורה גלילית. סובבו את שני קצוות הניילון עד שהכל צמוד ולא נכנס אוויר. הכניסו למקרר ל-15 דקות.

כשהבצק התקרר מעט, הוציאו מהמקרר וחיתכו את גליל הבצק ל-24 עוגיות שוות בעובי. אפשר לפזר מעל שומשום. יש לסדר את העוגיות על נייר אפייה ולהכניס לתנור החם לאפייה של 10-15 דקות, או עד שהקצוות מתחילות מעט להשחים.
בסיום יש לצנן על רשת מוגבהת. לפני ההגשה, אפשר לטבול את העוגיות בשוקולד מומס (כהה או לבן)- לא חובה, ו/או לפזר מעל פירות יער מיובשים.