מתכונים

פנקייק בריאות שיבולת שועל, צ'ייה ופשתן

הפנקייק'ס הלבביים שלנו עשויים משיבולת שועל משובחת, זרעי צ'ייה ופשתן ומומתקים קלות עם נגיעות של סירופ מייפל. מלאים בעושר תזונתי, הם ישאירו אתכם שבעים ומרוצים לאורך זמן עם מנה גדושה של סיבים תזונתיים, חלבון וחומצות שומן אומגה-3.

 

 

זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 15 דקות
כמות: 4 מנות

 

מרכיבים:

  • 3 כוסות (325 גרם) שיבולת שועל ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל
  • 2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס
  • 1 כפית (4 גרם) סודה לשתייה טבעית של בוב'ס
  • 1 כפית (4 גרם) מלח
  • 2 כפות (25 גרם) זרעי צ'ייה
  • 2 כפות (15 גרם) זרעי פשתן טחונים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1.5 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה לשימון המחבת

 

אופן ההכנה:

חממו מחבת על חום בינוני.

הכניסו לבלנדר או מעבד מזון 2 כוסות משיבולת השועל והפעילו על מהירות גבוהה לכ-30 שניות (המידה ואין לכם בלנדר/מעבד מזון ראו הערות בסוף המתכון).
הוסיפו לשיבולת השועל את אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח, צ'ייה ופשתן. הפעילו בפולסים עד לערבוב של כל המרכיבים.

הוסיפו את שאר השיבולת שועל, סירופ מייפל, ביצה, תמצית ווניל וחלב. הפעילו את מעבד המזון ל-30-45 שניות (עד שלא רואים נקודות יבשות).
שמנו את המחבת החם בחמאה והוסיפו בלילה. בשלו את הפנקייק עד שהקצוות מתחילו להתגבש, 3-4 דקות, הפכו את הפנקייק והמשיכו לבשל עוד 2-3 דקות נוספות.


הגישו חם עם פירות יער או כל תוספת אחרת שאוהבים.

בתיאבון!

 

הערות למתכון:

במידה ואין לכם בלנדר או מעבד מזון ניתן להחליף את שיבולת השועל ב-2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל. את שאר המרכיבים אפשר לערבב באופן ידני.