מתכונים

לחם בננה ללא גלוטן

מתכון בריא יותר ומלא סיבים תזונתיים ללחם בננה משובח ואוורירי, ללא שימוש בקסנטן גאם. השימוש בסיבי קליפות פסיליום מחליף את הגלוטן, משמש כגורם קושר טבעי, נותן לבצק גמישות נהדרת ומנה גדושה של סיבים, ויטמינים ומינרלים.

 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 40-50 דקות

כמות: 12-16 מנות

 

מרכיבים:

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית מוארכת 12*22 ס"מ.

בקערה בינונית, ערבבו יחד את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סיבי פסיליום, קינמון, מלח והניחו בצד.

בקערה גדולה, ערבבו את הבננות המעוכות, סוכר, חלב, חמאה מומסת, ביצים ותמצית ווניל. הוסיפו את המרכיבים היבשים לקערה הגדולה וערבבו הכל היטב.

העבירו את התערובת לתבנית המשומנת בצורה שווה והכניסו לתנור החם לאפייה של 40-50 דקות (עד שקיסם שתכניסו למרכז יוצא נקי). בסיום הניחו ללחם להתקרר בטמפרטורת החדר לפני החיתוך.

בתיאבון!