אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות שקדים ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן

כל מה שאתם אוהבים בעוגיות שוקולד צ'יפס...ללא הגלוטן! קמח השקדים הטבעי שלנו מוסיף עושר תזונתי של סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות וטעם מדהים. שקדים פרוסים נותנים אקסטרה קראנצ'יות ממכרת לעוגייה. מתכון חובה לכל בית שאוהב עוגיות.


זמן הכנה:
10 דקות
זמן אפייה: 15 דקות
כמות: 25-30 עוגיות

מרכיבים:

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-190 מעלות. הכינו שתי תבניות עם נייר אפייה.

ערבבו קמח שקדים, סודה לשתייה, מלח ים והניחו בצד.

ערבבו יחד שמן קוקוס ומייפל (ביד או במיקסר), עד לקבלת מרקם קרמי (עצרו קצת לפני שהתערובת הופכת אחידה לגמרי, כ-5 דקות). הוסיפו ביצה שלמה, חלבוני הביצים ותמציות הווניל והשקדים והמשיכו לערבב עוד כ-2 דקות.

בהדרגה, הוסיפו את המרכיבים היבשים לתוך הקערה עם המרכיבים הרטובים, ערבבו מעט. הוסיפו את השוקולד והשקדים הקלויים וערבבו.

בעזרת כף עגולה, העבירו את התערובת בצורת עוגיות לנייר האפייה המוכן (כ-18 גרם לעוגייה), תוך שמירה על מרווח של 2-3 ס"מ בין העוגיות. שטחו מעט את העוגיות לגובה של 2.5 ס"מ.

הכניסו לתנור החם לאפיה של כ-15 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב ועוגיות יציבות.

בסיום, הניחו לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר לפני ההגשה ובתיאבון!

הערות למתכון:
כדי לקלות את פרוסות השקדים, סדרו שכבת שקדים פרוסים על נייר אפייה והכניסו לתנור על חום של 190 מעלות לכ-7-10 דקות, תוך ערבוב פעמיים לפחות בזמן הקלייה, כדי להשיג השחמה אחידה.