בליני – פנקייק רוסי עם קמח כוסמת
מתכון מעולה לבראנץ' מפנק, עם קמח חיטה (או קמח 1-ל-1 שלנו לגרסה ללא גלוטן) וקמח כוסמת מלאה. אפשר להחליף את החמאה והחלב בתחליפי פרווה ומקבלים תוצאה לא פחות טעימה. לפני ההגשה נעמיס את הבליני במגוון תוספות וירקות שאוהבים.
זמן הכנה: 15 דקות
זמן ביניים: לילה במקרר
זמן בישול: 15 דקות
כמות: 20 בליני – תלוי בגודל
מרכיבים:
- 1 כוס חלב (או תחליף חלב)
- 3 כפות חמאה לא מומלחת (או שמן)
- 1 ורבע כפיות שמרים יבשים אקטיביים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח חיטה לבן אורגני של בוב'ס רד מיל או קמח 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס לגרסה ללא גלוטן.
- 1/3 כוס קמח כוסמת מלאה אורגנית של בוב'ס
- 3 כפיות סוכר
- 3/4 כפית מלח
- חמאה או שמן למחבת
- תוספות שאוהבים- ראו הערות למתכון למטה
אופן ההכנה:
במחבת קטנה, חממו יחד את החמאה והחלב עד שהחמאה נמסה. הורידו מהאש והניחו להתקרר עד שזה חם אבל לא רותח. כשהחום ירד, הוסיפו את השמרים וערבבו.
לאחר כמה דקות, הוסיפו את שתי הביצים וערבבו היטב.
בקערה בינונית, ערבבו יחד את הקמחים, הסוכר והמלח. עצבו חור באמצע תערובת הקמח ושפכו פנימה למרכז את תכולת המחבת וערבבו הכל היטב.
כסו את הקערה בניילון נצמד. שימו לב שיש מקום בקערה לתערובת לגדול עם השמרים. הכניסו ללילה במקרר.
ביום למחרת, הוציאו את התערובת ותנו לה ערבוב מהיר. חממו מחבת לחום בינוני והוסיפו מעט שמן או חמאה. בעזרת כף העבירו מהתערובת למחבת החמה (אפשר לבשל מספר פנקייקים יחד- תלוי בגודל המחבת). בשלו עד שרואים בועות נוצרות בחלק העליון ואז הפכו לצד השני. המשיכו לבשל עד לקבלת גוון חום זהוב.
מומלץ לשים תוספות שרוצים ולאכול כשהבליני חם. בתיאבון!
הערות:
- אפשר לשמור בקופסה מרופדת במגבת נייר בקירור ואז לחמם שוב בתנור.
- לגבי התוספות על הבליני, אנחנו הוספנו גבינת שמנת, בצל סגול וירוק, צנון ועדשים מבושלות. אתם יכולים להוסיף כל תוספת שעולה לכם בדמיון, כמעט הכל הולך והכל טעים.