אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז

טעם אגוזי ומקורמל, תוספת משדרגת לעוגיית השוקולד צ'יפס הקלאסית שתקפיץ את העוגייה מהצנצנת החוצה ותעשה לכם נעים. הכינו סטוק של עוגיות שימתיקו לכם את הימים ואת המצב רוח.

 

זמן הכנה: 15 דקות

זמן אפייה: 15-17 דקות

כמות: 42 עוגיות (תלוי בגודל) 

 

מרכיבים:

אופן ההכנה:

סדרו 2-3 תבניות עם נייר אפייה. 

בקערה קטנה, ערבבו קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וחצי כפית מלח. הניחו בצד.

בקערת מיקסר (אפשר גם באופן ידני ללא מיקסר), ערבבו חמאה, סוכר גס וסוכר חום עד לקבלת תערובת אחידה. 

הוסיפו את הווניל, ביצים (אחת ואז את השנייה- בהדרגה), ערבבו הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הוסיפו את תערובת הקמח בהדרגה, תוך ערבוב וכאשר הקמח כבר חצי מעורבב בתערובת (לפני שהתערובת אחידה לחלוטין) הוסיפו פנימה את השוקולד צ'יפס ואת אגוזי הלוז. ערבבו היטב להביאו לאחידות.

 

אם אתם לא מקררים את העוגיות לפני האפייה (ראו פירוט בהמשך) זה הזמן לחמם תנור ל-180 מעלות. במידה ויש לכם זמן להכניס לקירור חממו את התנור 10 דקות לפני האפייה.

בעזרת כף, נעביר לנייר האפייה את תערובת העוגיות, כ-2 כפות לכל עוגייה. הקפידו לשמור על מרווח של 2-3 ס"מ בין העוגיות (כדי שבזמן האפייה העוגיות לא יתחברו). לסיום, פזרו מעל את המלח הגס (לא חובה אבל בהחלט מבליט את הטעמים).

עכשיו, לפני שמכניסים לתנור, מומלץ (לא חובה) לקרר את העוגיות כ-1 שעה במקרר לפני האפייה (זה משפר את התוצאות).

הכניסו לאפייה לתנור החם – 180 מעלות, ל- 15-17 דקות, או עד שמתקבל גוון חום זהוב. הקפידו לסובב את התבנית באמצע זמן האפייה (לאחר כ-8 דקות) כדי להבטיח תוצאה אחידה.

 

בסיום, צננו את העוגיות על השיש בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

תיהנו!