אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת תפוחים צרפתית

עוגת תפוחים צרפתית מסורתית מושלמת לעונת הסתיו, כשמתחיל להתקרר וריח הגשם מזכיר לנו נשכחות... אפשר להתענג על העוגה כמו שהיא, או לשדרג לעוגה חמה עם כדור גלידת ווניל ואפילו קצפת. יש גם גרסה ללא גלוטן!

 

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 50-60 דקות

כמות: 8 פרוסות נדיבות

 

מרכיבים:

 

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. העבירו את רשת התנור למרכז התנור.

קחו את תבנית האפייה הקפיצית, מרחו את התחתית בהמון חמאה ופזרו מעל קמח שיכסה את כל התחתית בשכבה דקה.

בקערה קטנה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח. הניחו בצד.

קלפו את התפוחים והוציאו את ליבת התפוחים (החלק עם הגרעינים). חתכו את התפוחים לקוביות של 2-3 ס"מ. סחטו 1/2 לימון מעל התפוחים כדי למנוע חימצון והשחמה. הניחו בצד.

 

בקערה גדולה, טרפו את הביצים היטב, עד שנוצר קצף. הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטרוף, הוסיפו את הברנדי והווניל. ערבבו פנימה חצי מתערובת הקמח ואז בעדינות ערבבו פנימה חצי מהחמאה המומסת, המשיכו לערבב וחזרו על הפעולה עם שאר הקמח והחמאה המומסת- שימו לב שהתערובת שלנו אחידה,אבל אל תערבבו יותר מידי!

הכניסו פנימה את התפוחים, ערבבו קלות כדי שהתפוחים יהיו כולם טבולים בתערובת שלנו. העבירו את התערובת לתוך התבנית והחליקו  את החלק העליון עם מרית בעדינות.

הכניסו לתנור החם לאפייה של 50-60 דקות, או עד שסכין שהכנסתם למרכז העוגה יוצא נקי. בסיום, הניחו לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר כ-5 דקות ואז העבירו סכין בעדינות סביב דפנות העוגה (בין העוגה לתבנית) כדי לשחרר את העוגה. פיתחו את דופן התבנית והסירו אותה, שימו לב שלא נדבקו לנו תפוחים לדופן.

המשיכו לצנן את העוגה לעוד לפחות 10 דקות, וודאו שהיא יציבה לפני החיתוך.

 

לפני ההגשה מומלץ לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם כדור גלידת ווניל.

תיהנו!