אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות תאנים והל

הל אקזוטי וריבת תאנים מתוקה הם טוויסט מטריף של העוגיות שלנו. שקע שניצור בעוגייה עם האגודל כדי להשאיר מקום למילוי שלנו, יכול להפוך לפעולה כיפית וקלה שמאפשרת לשתף גם את האופים הצעירים בבית.

 

זמן הכנה: 15 דקות

זמן ביניים: עד 60 דקות (לא חובה)

זמן אפייה: 15 דקות

כמות: 40 עוגיות (תלוי בגודל)

 

מרכיבים:

 

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו שתי יריעות נייר אפייה.

 

בקערה בינונית, ערבבו קמח, הל, אבקת סודה לשתיה ומלח. הניחו בצד.

 

בקערה נפרדת, ערבבו חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם קרמי. הוסיפו ביצה ותמצית ווניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו פנימה את תערובת הקמח וערבבו הכל היטב.

 

בעזרת כף, העבירו את בצק העוגיות לנייר האפייה, שימרו על מרווחים של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. עם האגודל שלנו, נלחץ במרכז כל עוגייה פנימה וניצור את השקע לריבה. 

 

מלאו את השקעים בריבת התאנים. מומלץ לקרר את העוגייה ל-1 שעה לפני האפייה (לא חובה- אבל משפר את התוצאות).

 

הכניסו לתנור החם לאפייה של כ-15 דקות או עד שהקצוות משחימים. בסיום, צננו בטמפרטורת החדר כ-10 דקות ולאחר מכם פזרו בנדיבות את אבקת הסוכר מעל העוגיות.

 

תיהנו!