אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

קראנצ' דלעת מקורזל

מאפים שהם יצירת אמנות! המאפים הקראנצ'ים, המקורזלים והמקוריים הללו לא ישאירו אף אחד אדיש... תתפנקו בארוחת בוקר קלה ליד הקפה או חטיף מושלם בין הארוחות. התכוננו להיות מופתעים ולקבל למשפחה חבר חדש!

 

מן הכנה: 20 דקות
זמן ביניים: 50-60 דקות
זמן אפייה: 15-20 דקות
כמות: 12 מאפים מקורזלים

 

מרכיבים:

לבצק

  • 1/2 כוס חלב מלא (120 מ"ל), מחומם ל-40-45 מעלות
  • 2 כפיות ורבע שמרים יבשים אקטיביים
  • 1 כף (15 גרם) סוכר חום בהיר של בוב'ס רד מיל
  • 3 כוסות (415 גרם) קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס או לגרסה ללא גלוטן קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס
  • 1/2 כוס (120 גרם) מחית דלעת (מקופסה או שאפשר להכין בבית למי שיש זמן).
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה לא מומלחת
  • 1.5 כפיות מלח

למילוי

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר גס
  • 2 כפיות קינמון טחון (מופרד ל-2)
  • 1/2 כוס (115 גרם) חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (110 גרם) סוכר חום בהיר של בוב'ס
  • 3/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית גרידת תפוז
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר, הוסיפו חלב חם, שמרים וסוכר וערבבו (באופן ידני) עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו לתערובת לנוח עד שרואים קצף למעלה- כ-5 דקות.

 

הוסיפו לקערת המיקסר את שאר המרכיבים לבצק. חברו את הקערה למיקסר עם וו לישה והפעילו על מהירות בינונית. תנו למיקסר לעבוד עד שאתם רואים שהבצק אחיד ונכרך סביב הוו (במידה והבצק נראה יבש מדי, הוסיפו 1-2 כפות חלב). עצרו את המיקסר לאחר כ-4 דקות- אמור להיווצר בצק חלק וגמיש. 

 

הוציאו את הבצק מהמיקסר ועצבו צורת כדור. העבירו את הכדור לקערה בינונית משומנת. כסו את הקערה בניילון והניחו לבצק לתפוח כ-45-60 דקות (אמור להכפיל את הגובה). חממו תנור ל-190 מעלות. הכינו 2 תבניות עם נייר אפייה והניחו בצד. בקערה קטנה, ערבבו יחד את הסוכר הגס וכפית אחת מהקינמון. הניחו בצד.

 

על משטח מקומח, פתחו את הבצק לצורת מרובעת בגודל כ-40*40 ס"מ ובעובי כ-1/2 ס"מ. בעזרת מרית, מרחו 4 כפות חמאה רכה על פני הבצק. פזרו מעל באופן שווה את תערובת הסוכר עם הקינמון. 

 

קפלו את הבצק לחצי (חצי מהבצק על החצי השני-כמו סנדויץ'). בעזרת סכין, חתכו את הבצק המקופל לאורך המרכז, לשני חצאים שווים ואז ואז חתכו כל חצי לכ-12 רצועות. קחו את הרצועות החתוכות, אחת אחת, סובבו אותן סביב עצמן (ליצירת סלסול) ואז קשרו את הרצועה בקשר גס. הניחו את הקשרים המקורזלים על התבנית עם נייר האפייה (6 קשרים לכל תבנית), שמרו על מרווח של לפחות 2 ס"מ בין אחד לשני.

 

בקערה קטנה, המיסו במיקרוגל את 4 כפות החמאה הנותרת. הוסיפו סוכר חום, הכפית קינמון שנשארה, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, ציפורן, גרידת תפוח ומלח. ערבבו הכל יחד היטב. פזרו כ-1.5 כפיות בערך מתערובת החמאה והסוכר מעל כל אחד מקירזולי הבצק הקשורים. הכניסו את התבניות לתנור לאפייה של 15-20 דקות, או עד להזהבה. מומלץ לסובב את התבנית באמצע זמן האפייה (לאחר כ-8 דקות).

מומלץ להגיש חם!