אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

קסבה בראוניז ללא גלוטן

קבלו מתכון פשוט ומטריף לבראוניז קסבה ללא גלוטן שישאירו אתכם ללא מילים. אבקת קקאו, שברי שוקולד עשיר וסירופ מייפל יוצרים יחד פינוק נדיר. ללא קמח דגנים, המתכון מעולה גם לדיאטת פליאו.

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 30 דקות
כמות: 9 מנות בראוניז

 

מרכיבים:

  • 3/4 כוס שברי שוקולד כהה עשיר בקקאו
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס שמן קוקוס או גהי
  • 1/4 כוס קמח קסבה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה טבעית של בוב'ס
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית ווניל

 

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו קלות תבנית של 20*20 ס"מ.

 

על מחבת קטנה, עם חום נמוך, המיסו 1/2 כוס שוקולד (לא כל הכמות), מייפל סירופ, אבקת הקקאו ושמן הקוקוס. ערבבו תוך כדי החימום והורידו מהאש כשהשוקולד נמס והתקבל מן רוטב אחיד וסמיך. הניחו לזה להתקרר עד למצב שזה עדיין קצת חמים אבל כבר לא חם.

 

בזמן שתערובת השוקולד מתקררת, ערבבו את קמח הקסבה, מלח וסודה לשתייה בקערה קטנה. בקערה בינונית, טרפו את הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת מרקם קל ואוורירי, כמעט כמו קצף.

 

הוסיפו את השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים וערבבו לפיזור אחיד. הוסיפו פנימה גם את תערובת המרכיבים היבשים ואת 1/4 כוס השוקולד ששמרנו בצד. ערבבו עד שלא רואים "כתמים" של קמח בתערובת. שפכו את התערובת לתוך התבנית המשומנת, פזרו בעדינות באופן שווה. הכניסו לתנור לאפייה של 20-25 דקות או עד שקיסם שהכנסתם למרכז יוצא נקי.

 

בסיום, הניחו לעוגה להתקרר ולהתייצב לפני החיתוך וההגשה.

 

תיהנו!