אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

מאפה גבינת ברי

מאפה עשיר, יצירתי ויוקרתי שירשים את כולם, אבל קל להכנה באופן מפתיע... מתאים במיוחד לנישנוש לצד בירה או יין לבן. לערב סתווי מושלם עם אנשים שאוהבים ושאוהבים לאכול. כולל גרסה ללא גלוטן.

מאפה גבינת ברי

 

זמן הכנה: 18 דקות
זמן ביניים: 45 דקות
זמן אפייה: 30-35 דקות
כמות: 8 מנות

 

מרכיבים:

 

לבצק

למילוי

  • גבינת ברי (או קממבר) עגולה שלמה (200-250 גרם), קפואה.
  • 2 כפות (40 גרם) ריבת תאנים
  • 2 כפות (15 גרם) פקאנים קצוצים
  • 2 כפות (20 גרם) חמוציות מיובשות
  • 1/4 כפית גרידת תפוז
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין טריים וקצוצים

לסיום

  • 1 ביצה
  • 1 כפית שמנת כבדה (לפחות 30%)

 

אופן ההכנה:

הבצק

בקערת מעבד מזון, הוסיפו את הקמח והמלח. פזרו מעל הקמח את קוביות החמאה הקפואה. הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שהחמאה מתפרקת לגודל של אפונים.

 

הוסיפו את המים. המשיכו את הפולסים עד לקבלת אחידות, אבל הקפידו לא לעבד יותר מדי! אתם עדיין אמורים לראות גושי חמאה קטנים והבצק יראה כמו בצק פאי.

 

הוציאו את הבצק ועצבו אותו לצורת דיסק. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-15 דקות.

 

לאחר 15 דקות, הורידו את הניילון מהבצק והניחו אותו על משטח מעט מקומח. רדדו ופתחו את הבצק לצורה מלבנית ולעובי של כ-1/2 ס"מ.

 

קפלו את הבצק לשלישים (כמו ספר), אחד על השני, כך שנוצרות 3 שכבות. סדרו את הבצק כך שהחלק הארוך יהיה מולכם ורדדו שוב את הבצק באותה הדרך. חיזרו על פעולת הקיפול בפעם השנייה ושוב פעם על סדר הפעולות בפעם השלישית והאחרונה.

 

עטפו בניילון והכניסו למקרר ל-30 דקות לפני השימוש.

 

חממו תנור ל-220 מעלות. הכינו נייר אפייה על תבנית עם שוליים והניחו בצד.

 

הרכבה

הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו על משטח מקומח קלות. רדדו את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת סכין, חיתכו את השוליים סביב עיגול יפה בקוטר 20 ס"מ. 

 

מרחו את הריבה במרכז העיגול (בגודל עיגול הגבינה), פזרו מעל הריבה פקאנים, חמוציות, רוזמרין וגרידת תפוז. הניחו מעל את הגבינה. הרימו את שולי הבצק וסגרו אותו מעל המילוי והגבינה (כמו עלי כותרת של פרח). הקפידו שהבצק סגור לגמרי ולא רואים את הגבינה. הפכו את העיגול ככה שהצד שסגרנו יהיה כלפי מטה. העבירו לתבנית

 

בקערה קטנה, טרפו את הביצה עם השמנת ובעזרת מברשת מרחו את התערובת על כל הבצק. בעזרת סכין חוררו מעט את החלק העליון של העיגול.

 

הכניסו לתנור לאפייה של 30-35 דקות, או עד שמתקבל גוון זהוב. הניחו למאפה להתקרר כ-30 דקות לפני ההגשה.

 

מומלץ להגיש עם קרקרים או טוסטונים ומגוון פירות העונה.

 

תיהנו!