אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

מאפינס דלעת וגבינה כחולה ללא גלוטן

תשכחו כל מה שידעתם על מאפינס! קבלו מתכון ייחודי למאפינס מלוחים מלאים בכל טוב של גבינה כחולה, דלעת ועשבי תיבול. יכול להיות תוספת מדליקה לצד מרק קרמי או פשוט כארוחת בוקר מפנקת במיוחד.

מאפינס דלעת וגבינה כחולה ללא גלוטן

 

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
כמות: 12 מאפינס

 

מרכיבים:

למאפינס

  • 1 כוס ועוד 3/4 (250 גרם) קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל או קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס
  • 1 כף עלי מרווה טריים וקצוצים דק
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה טבעית של בוב'ס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין טריים וקצוצים דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כוס (235 גרם) דלעת צלויה בתנור ורכה או מחית דלעת מוכנה מקופסה
  • 2 ביצים טרופות בטמפרטורת החדר
  • 1 תפוח ירוק, מקולף, ללא החלק הפנימי עם הגרעינים, מגורד (125 גרם)
  •  חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (55 גרם) סוכר חום בהיר של בוב'ס
  • 1/2 כוס (60 גרם) גבינה כחולה (אפשר להחליף בגבינה אחרת עם מרקם פירורי כמו פטה)
  • 1/2 כוס (60 גרם) פקאנים קצוצים

מעל המאפינס

  • 1/3 כוס (40 גרם) פקאנים קצוצים
  • 1/4 כוס (30 גרם) גבינה כחולה (או גבינת פטה)

 

אופן ההכנה:

 

חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו תבנית מאפינס סטנדרטית עם תחתיות נייר למאפינס. הניחו בצד.

 

בקערה גדולה, הוסיפו קמח, מרווה, טימין, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, רוזמרין, פלפל שחור ואגוז מוסקט. ערבבו הכל יחד והניחו בצד.

 

בקערה נפרדת, הוסיפו דלעת, ביצים, תפוח מגורד, שמן זית וסוכר חום. ערבבו הכל יחד.

 

העבירו את תערובת הדלעת אל הקערה עם המרכיבים היבשים. ערבבו הכל יחד. הוסיפו פנימה את הגבינה והפקאנים וערבבו (התערובת אמורה להיות מאוד סמיכה).

 

בעזרת כף, העבירו את התערובת לתבנית המאפינס (מלאו כל חלל בתבנית כך שיהי-ה מלא לגמרי ואפילו קצת מעבר). פזרו מעל את הגבינה והפקאנים. הכניסו לתנור החם לאפייה של  דקות או עד שמתקבל גוון חום זהוב וקיסם שהכנסתם למרכז המאפינס יוצא נקי.

 

תיהנו!

 

הערות למתכון:


למי שלא אוהב את הטעם החזק של גבינה כחולה, אפשר להחליף בגבינת פטה רגילה או פטה כבשים.