סטיקי טופי פודינג
אם אתם מכירים קצת קינוחים בריטיים אז בטוח שמעתם על הסטיקי טופי פודינג! לא פודינג סטנדרטי ומשעמם, הקינוח הקלאסי הזה מגיע בצורת עוגה יפיפייה ומוגש עם רוטב טופי ביתי משובח. חתיכות התמרים תורמות למרקם הלח והפירורי של העוגה. כמובן שיש גם גרסה ללא גלוטן! נסו פרוסה אחת... או שלוש.
זמן הכנה: 35 דקות
זמן ביניים: 10 דקות
זמן אפייה: 35-40 דקות
כמות: 12 מנות
מרכיבים:
עוגה
- 1.5 כוסות תמרים ללא הגלעין (כ-35 תמרים)
- 1/4 כוס מים
- 1.5 כוסות קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס רד מיל או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס לגרסה ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה טבעית של בוב'ס
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס חמאה מרוככת
- 3/4 כוס סוכר חום בהיר של בוב'ס
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית ווניל
רוטב
- 1/4 כוס חמאה
- 1 כוס ועוד 1/4 סוכר חום בהיר של בוב'ס
- 1 כוס שמנת כבדה (לפחות 30% )
- 1-2 כפות ברנדי (לא חובה)
- 2 כפיות תמצית ווניל
אופן ההכנה:
הוסיפו למחבת את התמרים והמים והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל כ-15 דקות, עד שהתמרים מתרככים. הורידו מהאש והניחו בצד לצינון.
חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו תבנית באנדט (תבנית עגולה עם חור במרכז) בקוטר 25 ס"מ, שמנו את התבנית עם חמאה וקמחו קלות.
מעכו את התמרים המבושלים לעיסה אחידה והניחו בצד. בקערה קטנה, ערבבו קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
בקערה גדולה, ערבבו היטב את השמנת, החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי וקל. הוסיפו פנימה את עיסת התמרים וערבבו היטב. הוסיפו את הביצים והווניל וערבבו. הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
העבירו את התערובת לתבנית ופזרו באופן שווה. הכניסו לתנור החם לאפייה של 35-40 דקות או עד שטסטר עוגות (או שיפוד דק) שהכנסתם למרכז העוגה יוצא נקי.
הניחו לעוגה להתקרר כ-10 דקות לפני ההוצאה מהתבנית למגש. בזמן הזה נתחיל להכין את הרוטב לעוגה.
למחבת כבדה, הוסיפו חמאה וסוכר חום. בשלו על חום בינוני עד שהסוכר נמס. הוסיפו בהדרגה שמנת תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. המשיכו לבשל ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך, כ-5-10 דקות. בסיום, הורידו מהאש, הוסיפו את הברנדי ואת הווניל וערבבו קלות. הניחו לרוטב להתקרר כ-5 דקות.
אחרי שהעברתם את העוגה למגש, שפכו רוטב מעל העוגה, כאשר אפשר להשאיר חלק מהרוטב ולהגיש לצד העוגה.
תיהנו!