אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגיות זעפרן, תירס וצנוברים

בצבע השמש בזריחה, עוגיות חמאה וזעפרן, עם קמח תירס וצנוברים הן משהו שלא טועמים בכל יום. תיהנו מפינוק עשיר, אבל לא מתוק מדי לצד כוס תה מהביל או סתם כי בא לכם לנשנש משהו טוב. כמובן שיש גם גרסה ללא גלוטן...

עוגיות זעפרן, תירס וצנוברים

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן ביניים: 2 שעות
זמן אפייה: 15 דקות
כמות: 24 עוגיות

 

מרכיבים:

 

 

אופן ההכנה:

 

מעכו בעדינות את הזעפרן בקערה קטנה. הוסיפו מים חמים והניחו בצד.

 

במעבד מזון (או מטחנה ידנית), טחנו גס 1/2 כוס צנוברים (1/4 כוס הניחו בצד). בקערה קטנה, ערבבו קמח, קמח תירס, אבקת אפייה, מלח והצנוברים הטחונים. הניחו בצד.

 

בקערה בינונית, ערבבו חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו ביצה ואת הזעפרן הספוג במים וערבבו היטב. הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו עד להיווצרות בצק אחיד.

 

גלגלו את הבצק לגליל מוארך בקוטר של כ-4 ס"מ. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות.

 

חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו שתי תבניות עם נייר אפייה.

 

חתכו את הבצק ל-24 עוגיות עגולות. אם צריך, עצבו את העוגיות בידיים כדי לקבל צורה יפה. הניחו על נייר האפייה תוך שמירה על מרווח של כ-5 ס"מ בין אחת לשנייה. פזרו מעל העוגיות את 1/4 כוס הצנוברים שהשארנו בצד.

 

הכניסו לתנור החם לאפייה של 15 דקות, הקצוות אמורות רק להתחיל להשחים. בסיום, הניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

 

תיהנו!