אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן

פאי פקאן עשיר ומושחת שלא תאכלו להפסיק לאכול, האורחים שלכם אפילו לא ישימו לב שהוא טבעוני לחלוטין וללא גלוטן. עם מילוי מתוק בדיוק במידה הנכונה, טעמים שנקשרים נהדר בזכות שמן הקוקוס ותחתית פאי קריספית שמתפוררת בפה בכל ביס.

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן

 

זמן הכנה: 45 דקות
זמן ביניים: 60 דקות
זמן אפייה: 30-45 דקות
כמות: 12 מנות

 

מרכיבים:

הקראסט

מילוי

  • 1.5 כוסות (15-20 יחידות) תמרים ללא הגלעין
  • 3/4 כוס סירופ אורז חום (אפשר להחליף בסילאן או מייפל)
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 1.5 כוסות פקאנים קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

 

חממו תנור ל-190 מעלות. הכינו תבנית פאי בקוטר 25 ס"מ מזכוכית או קרמיקה, או שמנו תבנית דומה ממתכת.

 

בקערה גדולה, ערבבו קמח ומלח. הוסיפו שמן קוקוס בהדרגה, כף כל פעם, וערבבו עד שנוצרת תערובת במרקם של חול רטוב.

 

הוסיפו מי קרח בהדרגה, כל פעם 1-2 כפות וערבבו עד שנוצר מרקם בצק פירורי אבל לח.

 

העבירו את הבצק לתבנית והדקו אותו לתחתית ולשוליים באופן שווה עד שהבצק מגיע לעובי של בין 1/3 ל-2/3 ס"מ. 

 

חוררו את תחתית הפאי עם מזלג מספר פעמים. פרסו נייר אפייה על תחתית הפאי והניחו משקולות פאי (לא חובה, אבל מבטיח תוצאות מעולות). הכניסו לתנור החם לאפייה של כ-15 דקות או עד שהקצוות משחימים מעט.

 

בינתיים, הכניסו את התמרים למעבד מזון והפעילו עד שמתקבל גודל של קרמבל תמרים. הוסיפו את הסירופ אורז והווניל והמשיכו לעבד עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.

 

הוסיפו פנימה את הפקאנים. העבירו את התערובת לתוך הפאי קראסט האפוי. פזרו ושטחו באופן שווה כדי למנוע בועות אוויר.

 

הכניסו לתנור החם לאפייה של 30-35 דקות. בסיום, הניחו לפאי להתקרר לפחות 1 שעה לפני החיתוך וההגשה.

 

תיהנו!