מתכונים

לחם תפוזים, שקדים וחמוציות

לחם מתוק, אוורירי ומנחם עם תפוזים טריים, שקדים פריכים וחמוציות שנותנות טוויסט חמוץ מתוק. תענוג מושלם לצד תה מהביל בימי החורף הקרים והגשומים.

 

זמן הכנה: 15 דקות

זמן ביניים: 10 דקות

זמן אפייה: 45-55 דקות

כמות: תבנית מלבנית סטנדרטית

מרכיבים:

לבצק

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-190 מעלות. שמנו תבנית מלבנית סטנדרטית בגודל של 12-22 ס"מ בערך.

בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח עוגה, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. הוסיפו את החמוציות לתערובת וערבבו. בקערה קטנה, ערבבו יחד חמאה, ביצה, ריויון, גרידת תפוז ומיץ תפוזים. הוסיפו את המרכיבים הרטובים לקערה הגדולה עם המרכיבים היבשים וערבבו היטב. הכניסו פנימה את השקדים וערבבו קלות.

העבירו את התערובת לתבנית המשומנת ופזרו באופן שווה. הכניסו לתנור החם לאפייה של 45-55 דקות, או עד שמתקבל גוון חום זהוב וקיסם שהכנסתם למרכז יוצא נקי. לפני שחולצים מהתבנית, חשוב לתת ללחם להתקרר בתוך התבנית בטמפרטורת החדר לפחות ל-10 דקות ואז נוציא מהתבנית בזהירות ונמשיך לצינון מלא על רשת מוגבהת.

בתיאבון!