חיתוכיות שיבולת שועל, חמוציות ותפוז
הצלחנו להביא את טעמי החמוציות והתפוז כמו בטארט מורכב לתוך חטיפי שיבולת שועל מעולים וקלי הכנה. הם הולכים מצוין כנישנוש בוקר קליל ומזין או קינוח לאחר הארוחה. הקראסט יחד עם המילוי המרים הולכים יחד יד ביד ויוצרים שילוב טעים במיוחד.
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 50 דקות
כמות: 16 חיתוכיות מרובעות (תלוי בגודל)
מרכיבים:
קראסט
- 1 כוס קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס
- 1 כוס שיבולת שועל מלאה אורגנית של בוב'ס או שיבולת שועל מלאה ללא גלוטן של בוב'ס
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר של בוב'ס
- 1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס
- 1/2 כפית סודה לשתייה טבעית של בוב'ס
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חמאה קרה לא מומלחת
מילוי
- 2 כוסות חמוציות טריות או קפואות
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס
- אבקת סוכר לפיזור מעל- לא חובה
אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות. סדרו נייר אפייה על תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ.
למעבד מזון הוסיפו קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. הפעילו למספר פולסים עד שהכל מעורבב.
כשהמעבד מזון עובד, הוסיפו את החמאה, כף אחת בכל פעם והמשיכו לעבד עד שמתקבל מרקם פירורי כמו חול רטוב. העבירו לקערה.
העבירו 2 כוסות מהתערובת לתבנית עם נייר האפייה ולחצו בחוזקה עם קצות האצבעות ליצירת הקראסט מוצק. הכניסו לתנור החם לאפייה של 10 דקות.
למעבד המזון הוסיפו את מרכיבי המילוי- החמוציות, גרידת התפוז, מיץ תפוזים, סוכר וקמח והפעילו עד לקבלת מרקם חלק.
הוציאו את הקראסט מהתנור ושפכו מעל את תערובת המילוי, פזרו באופן שווה על התבנית. הוסיפו מעל המילוי את מה שנשאר מתערובת הקראסט.
החזירו לתנור החם לאפייה של 40 דקות, מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה.
בסיום, צננו לחלוטין לפני החיתוך ואם רוצים פזרו מעל אבקת סוכר.
תיהנו!
היערות למתכון:
אפשר להקפיא את החטיפים שהכנו ע"י עטיפה בניילון ואחסון בכלי אטום עד 1 חודש.