אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת פירות ורום

זו ממש לא עוגת פירות ממוצעת שרואים בכל מקום, עם רום ארומטי, שלל פירות מיובשים ותבלינים חמימים, מתקבלת תוצאה מהממת. מושלם כמתנה לחברים טובים או לאירוח באווירה טובה.

 

זמן הכנה: 25 דקות

זמן ביניים: 3 שעות או לילה

זמן אפייה: 40-45 דקות

כמות: 4 עוגות מיני

 

מרכיבים:

- 1 כוס צימוקים זהובים

- 2/3 כוס דומדמניות מיובשות או צימוקים שחורים

- 1/2 כוס חמוציות מיובשות

- 1/2 כוס אננס מיובש חתוך

- 1/2 כוס משמש מיובש חתוך

- 1/2 כוס ג'ינג'יר מיובש ממותק חתוך

- 1 כף גרידת תפוז

- 1 כוס רום

- 1/2 כוס חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר

- 1 כוס סוכר גס

- 3 ביצים בטמפרטורת החדר

- 1 כפית תמצית ווניל

- 2 כוסות קמח חיטה אורגני לא מולבן של בוב'ס רד מיל או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס

- 2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס

- 1 כפית קינמון טחון

- 1/2 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד

- 1/2 כפית מלח

- 1/4 כפית ציפורן

- 1/2 כוס שקדים חתוכים למקלות דקים- קלויים- ראו הערות למתכון למטה.

לזיגוג

- 1.5 כוסות אבקת סוכר

- 2 כפות חמאה לא מומלחת מומסת

- 2 כפות רום

- 2 כפות שמנת כבדה (לפחות 32%)

- 3/4 כפית תמצית ווניל

- 1/2 כפית מלח

- 1/4 כפית הל טחון

 

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, ערבבו את כל הפירות המיובשים, כולל הג'ינג'יר וגרידת התפוז. הוסיפו את הרום וערבבו. כסו בניילון נצמד והניחו בצד בטמפרטורת החדר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם ללילה).

 

חממו תנור ל-160 מעלות. שמנו בנדיבות 3 תבניות מיני עוגה מלבנית (בערך 4*16 ס"מ), הניחו בצד.

 

הכניסו את השקדים לתנור לקלייה- ראו הערות למטה.

 

במיקסר עם וו גיטרה, הוסיפו חמאה עם סוכר גס. הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה לכ-2-3 דקות, עד לקבלת מרקם קל ואוורירי. 

 

העבירו את המיקסר למהירות נמוכה. הוסיפו את הביצים (בהדרגה, אחת אחרי השנייה) והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הווניל. גרדו את דפנות הקערה פנימה עם מרית.

 

הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה, קינמון, אגוז מוסקט, מלח וציפורן והפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה-בינונית עד שכל המרכיבים מאוחדים.

 

הוציאו את קערת המיקסר, הוסיפו פנימה את תערובת הפירות המיובשים והרום ואת השקדים הקלויים (לא חמים!) ובעזרת מרית ערבבו הכל יחד.

 

העבירו את התערובת לתבניות, פזרו באופן שווה, והכניסו לתנור החם (תוך שמירה על רווח בין התבניות) לאפייה של 40-45 או עד שמתקבל גוון חום זהוב וסכין שהכנסתם למרכז העוגה יוצא נקי.

 

בסיום, הוציאו את העוגות מהתנור והניחו על רשת מוגבהת לצינון של 20 דקות- בינתיים אפשר להתחיל להכין את הזיגוג (הוראות בסעיף הבא). בסיום הצינון העבירו סכין סביב הדפנות כדי לשחרר את העוגות מהתבנית. חלצו מהתבנית והעבירו על רשת מוגבהת. בשביל עודפי הזיגוג שימו תבנית או משהו אחר מתחת לרשת.

 

הזיגוג

בקערה בינונית, הוסיפו את כל מרכיבי הזיגוג וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק. כשהעוגה מוכנה, מצוננת (לא קרה) ומופרדת מהתבנית, שפכו מעל את הזיגוג בנדיבות, המתינו כמה דקות והגישו.

 

תיהנו!

 

היערות למתכון:

כדי לקלות את השקדים, פזרו אותם על נייר אפייה והכניסו לתנור מחומם על 160 מעלות ל-5-8 דקות או עד שמתקבל גוון חום בהיר והשקדים פריכים. צננו היטב לפני השילוב בעוגה.

ניתן לשמור את העוגה בכלי אטום עד 1 שבוע בטמפרטורת החדר.

ניתן להכין את העוגה מראש ולהקפיא עד 1 חודש.