מתכונים

חטיפי אגוזי לוז וקרמל ללא גלוטן

חטיף בצק עוגיות חמאתי ופריך, עם תוספת אגוזית וקרמלית מעל, כל זה זה מובלט עם גרידת לימון ועשבי תיבול שלא ישאירו אף אחד אדיש. מאפה ללא גלוטן שישכיח מכם את הגעגועים לחיטה.

 

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה: 30-40 דקות

זמן ביניים: 15 דקות

כמות : 24 חטיפים

 

מרכיבים:

בצק עוגיות פריך

 

תוספת אגוזי לוז וקרמל

  • 1/2 כוס (114 גרם) חמאה לא מומלחת 
  • 1.25 כוסות (245 גרם) סוכר חום בהיר משובח של בוב'ס
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1.2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס (118 מ"ל) שמנת כבדה (לפחות 30%) בטמפרטורת החדר 
  • 3 כוסות (342 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס
  • 1/4 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/4 כפית אזוב מיובש
  • 1/4 כפית טימין מיובש
  • 1/4 כפית אורגנו
  • *התבלינים המיובשים הם לא חובה, אבל זה מקפיץ את הטעמים בצורה נהדרת ומאזן את המתיקות!*
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית תמצית ווניל

 

אופן ההכנה:

בצק עוגיות פריך

חממו תנור ל-190 מעלות. הכינו תבנית בגודל 22*33 ס"מ עם נייר אפייה, כאשר נייר האפייה בולט 2-3 ס"מ משולי התבנית.

בקערת מיקסר עם וו לישה, הוסיפו חמאה, סוכר קנים, סוכר חום בהיר, מלח ותמצית ווניל. הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה וערבלו עד לקבלת מרקם אוורירי וקל, כ-3 דקות.

העבירו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח. המשיכו לערבל עד שהבצק שנוצר מקבל מרקם גרגירי, ואז הגבירו למהירות בינונית והמשיכו לערבל, עוד 1-2 דקות, עד שהבצק מתאחד למין גושים.

העבירו לתבנית והתחילו ללחוץ את הבצק בחוזקה לתחתית, ליצירת שכבה דחוסה ואחידה. בעזרת מזלג, חוררו את הבצק על פני כל השטח. הכניסו למקרר ל-10 דקות ואז ישר לתנור החם לאפייה של 18-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. הניחו לתבנית להצטנן בטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את תוספת הקרמל ואגוזי הלוז.

תוספת קרמל ואגוזי לוז 

למחבת קטן, הוסיפו חמאה, סוכר חום בהיר, דבש ומלח. הביאו לרתיחה עדינה על אש בינונית- גבוהה, חשוב כל הזמן לערבב. כשיש רתיחה נוסיף את עשבי התיבול וגרידת הלימון, בהדרגה ובאיטיות נוסיף את השמנת, תוך ערבוב מתמיד ועדין עם מטרפה. המשיכו ברתיחה העדינה עוד כ-2 דקות, או עד שהצבע מתבהר. הורידו מהאש, הוסיפו את אגוזי הלוז הקצוצים וערבבו קלות.

שפכו את הקרמל מעל בצק העוגיות הפריך והכניסו לתנור החם לאפייה נוספת של 15-18 דקות, או עד שהקרמל הופך לחום כהה ומתחיל לבעבע בתנור. בסיום, הניחו לצינון של כמה שעות בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה) כדי שהקרמל ישקע ויחלחל פנימה. כשעבר מספיק זמן, חתכו לריבועים ותיהנו!